Esther

Gehoord
en gezien
worden
10
jaar

Mijn naam is Esther Peters. Ik werk sinds 2020 bij De Klipper Zorg op locatie ’t Reesink als kok. Hier verzorg ik de avondmaaltijden in samenspraak met de bewoners. We houden rekening met dieet wensen of allergieën van de bewoners maar ook van de leiding die mee eten. 

Boodschappen worden vaak met de bewoners gehaald. Dit zorgt voor leuke gesprekken onderling en natuurlijk lopen we even langs de loempia of oliebollen kraam voor iets lekkers onderweg. In de keuken is er altijd plek om mee te helpen, een dolletje uit te halen of uit de pan te snoepen. Een praatje te maken  of letterlijk en figuurlijk stoom af te blazen. Vaak is het een gezellige boel en zitten er meer bewoners op het aanrecht bij ons dan in de woonkamer. 

Natuurlijk is er weleens commentaar over het eten, bij de 1 eten we te veel pasta in de week bij de ander weer te weinig. Mijn motto is dan ook; er is nog nooit een kok gevonden die koken kon naar alle monden. Maar mijn 2 collega’s (Ankie en Ellen), ik en de centrale keuken komen toch aardig ver 😏! 

Wat mijn werk bijzonder maakt is dat wij (koks) betrokken worden bij alles wat De Klipper Zorg organiseert. Zo hebben wij voor een stel bewoners bij hún bruiloft de taart en een buffet mogen verzorgen. En ook hebben we een uitvaart van een bewoner verzorgd. Met bijzondere dagen zoals kerst, verjaardagen wordt er stevig uitgepakt en op verzoek van de bewoners gekookt. 

Het samen werken met het hele team en de inspraak van de bewoners maakt dat De Klipper Zorg voor mij staat als voor een familie. Waar je op elkaar let, voor elkaar zorgt, elkaar respecteert en waar je op elkaar kan bouwen. Dit vind ik bijzonder, ongekend en mooi aan het werken bij De Klipper Zorg. 

24 uurs zorg
24 uurs zorg
Dagbesteding in huis
Dagbesteding in huis
Goedschalig
Goedschalig